VM 2018 – 470-båten i topp

Aarhus, Denmark is hosting the 2018 Hempel Sailing World Championships from 30 July to 12 August 2018. More than 1,400 sailors from 85 nations are racing across ten Olympic sailing disciplines as well as Men's and Women's Kiteboarding. 40% of Tokyo 2020 Olympic Sailing Competition places will be awarded in Aarhus as well as 12 World Championship medals. ©Pedro Martinez/Sailing Energy / Hempel Sailing World Championships, Aarhus 2018


Anton Dahlberg och Fredrik Bergström inledde VM i danska Århus på bästa tänkbara sätt när de på torsdagen vann första seglingen efter ett mycket taktiskt race i de lätta vindarna.

VM inleddes med att seglingarna blev uppskjutna några timmar på grund av för lite vind. Arrangörens plan var att genomföra två race i 470 och två i Finnjolle under torsdagen. Det blev bara ett vardera för de två klasserna. Övriga klasser går in i VM under de kommande dagarna.

– Det blev ett väldigt lurigt race. Vinden vred kraftigt, både i riktning och styrka. En ljummen start gjorde att vi låg efter i början. Men den luriga vinden gjorde att det fanns många möjligheter. Vi höll oss lugna och tog de stora besluten korrekt, berättar Anton Dahlberg.

Anton och Fredrik är just nu världens i särklass bästa 470-besättning. I våras vann de världscupseglingarna i Hyeres och EM-guld i Burgas – båda gångerna i utklassningsstil. Och nu leder de VM även om det bara är efter ett av elva planerade race.

– Det här var en bra start och det ger oss bra självförtroende inför kommande seglingar. Vi är givetvis nöjda. Men som alltid, efter första racet, så är det hur mycket segling som helst kvar, säger Anton.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*